Keil Logo Arm Logo

MCBSTR9 - Could not stop ARM Device

Next Thread | Thread List | Previous Thread Start a Thread | Settings

Details Message
Read-Only
Author
Matt Mueller
Posted
18-Jan-2007 21:10 GMT
Toolset
ARM
New! MCBSTR9 - Could not stop ARM Device

I am just getting started with a MCBSTR9 development board and ULink. I am simply trying to load the blinky program on to the flash. I can debug through JTAG just fine, however, when I try to load the program on to the flash I get the error: Could not stop ARM device! Please check JTAG cable. I have tried two different computers, and I have also tried all of the following JTAG clock speeds: 1 Mhz, 500KHz, 200KHz, and 100KHz. None of these things seemed to make any difference. What am I doing wrong?

Thanks in advance.

Matt

Read-Only
Author
Reinhard Keil
Posted
19-Jan-2007 07:19 GMT
Toolset
ARM
New! RE: MCBSTR9 - Could not stop ARM Device

You say: "I can debug through JTAG just fine". This means that in general the JTAG communication works fine.

Perhaps your problem is only the Flash download algorithm. Can this be the issue?

Read-Only
Author
Matt Mueller
Posted
19-Jan-2007 18:37 GMT
Toolset
ARM
New! RE: MCBSTR9 - Could not stop ARM Device

I have checked the Flash download algorithm, and I as far as I can tell I have been using the correct one:

STR91xFxx4, Start: 0x00000000, Size: 0x00088000

RAM For algorithm: Start: 0x04000000, Size: 0x0800

Any other suggestions?

Read-Only
Author
Nivelinn Pantev
Posted
22-Jan-2007 11:51 GMT
Toolset
ARM
New! RE: MCBSTR9 - Could not stop ARM Device

Hi Matt,

Did you solve your problem?
I got the same with STR7-based PCB now.
What I will try is: to set CPU to start execution from RAM or external memory (which does not exist on the PCB) by setting CPU BOOT pins to do so after power-up reset.
I will see what will happen.

Best Regards,
Nivelinn

Read-Only
Author
Matt Mueller
Posted
22-Jan-2007 14:52 GMT
Toolset
ARM
New! RE: MCBSTR9 - Could not stop ARM Device

Nivelinn,

I did solve my problem. Evidently, Keil made some last minute changes to some of the ULink driver files that came with the version of uVision that came with my evaluation board. To get the updated driver files, go to the following article: http://www.keil.com/support/docs/2937.htm, and download the attached driver files. At least that worked for me.

Matt

Next Thread | Thread List | Previous Thread Start a Thread | Settings

Keil logo

Arm logo
Important information

This site uses cookies to store information on your computer. By continuing to use our site, you consent to our cookies.

Change Settings